"potrebna stabilnost, a ne da se svađamo"

Brnabić: Naravno da me je pogodilo nešto od onoga što je pričao episkop Nikanor

"Kada god vam neko pomene dijete, to je ja mislim za svaku osobu kao užaren štap u oko"

18479 pregleda 16 komentar(a)
Brnabić, Foto: Shutterstock
Brnabić, Foto: Shutterstock

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su je pogodili djelovi govora vladike banatskog Nikanora, koji je anatemisao nju i sve koji će učestvovati na manifestaciji Europrajd u Beogradu.

"Da li me je pogodilo nešto od toga, pa jeste, naravno. Kada god vam neko pomene dijete, to je ja mislim za svaku osobu kao užaren štap u oko. Da li me je pogodilo da neko za moje babe i dede kaže da su koljači srpskog naroda - naravno, užasno me pogodilo, ljudski", rekla je Brnabić za TV Pink.

Ona je rekla da je Srpska pravoslavna crkva (SPC) jedan od osnovnih stubova srpskog društva i naroda, i naglasila da "nikada nijednu riječ protiv SPC neće reći".

Brnabić je naglasila da to ipak "nije bitno" u ovom trenutku, naglašavajući da je "potrebna stabilnost, a ne da se svađamo".

"Mi ovde moramo da se borimo za našu Srbiju. U ovom trenutku da damo svu podršku predsjedniku (Srbije Aleksandru) Vučiću da se izbori tamo (u Briselu) i da obezbijedi da i dalje imamo mir. Sve ostalo nije važno", navela je premijerka.

Episkop banatski Nikanor prokleo je Brnabić i sve one koji će učestvovati na EuroPrajdu u septembru u Beogradu.

Nikanor je premijerku Srbije nazvao "ćerkom i unukom srpskih koljača", a pozvao je i sveštenstvo i narod da se pobune protiv gej parade, tvrdeći da bi on lično upotrijebio i oružje.