Završeno pripremno ročište na suđenju Belivukovoj grupi, optuženima pozlilo

U sudnici su bili prisutni svi optuženi uključujući i trojicu okrivljenih svjedoka – Bojana Hrvatina, Nikolu Spasojevića i Srđana Lalića, koji su potpisali sporazume o saradnji sa Tužilaštvom da svjedoče o zločinima koje je počinila grupa Veljka Belivuka

9853 pregleda 0 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

U Specijalnom sudu završeno je pripremno ročište na suđenju Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i pripadnicima njihove kriminalne grupe, a nastavak je u srijedu.

Kako prenosi N1, tokom suđenja je pozlilo jednom od optuženih Nemanji Đuriću, a potom i optuženoj Slađani Sekulić, a nakon toga je ročište nastavljeno.

Pozvan je ljekar, a Đuriću je pružena pomoć.

Na ročištu je pozlilo i Slađani Sekulić, inače jedinoj ženi od 30 optuženih iz grupe Veljka Belivuka za najteža krivična djela.

Ostalo je još da se izjasne dva branioca, odnosno iznesu svoje uvodne riječi. Očekuje se da će to učiniti u srijedu i da će se početi sa čitanjem druge optužnice.

Još uvijek nije počelo čitanje druge optužnice protiv Belivuka, Miljkovića i još 10 osoba za još dva teška ubistva, koja je u julu spojena sa prvom optužnicom protiv Belivukove grupe.

U sudnici su bili prisutni svi optuženi uključujući i trojicu okrivljenih svjedoka – Bojana Hrvatina, Nikolu Spasojevića i Srđana Lalića, koji su potpisali sporazume o saradnji sa Tužilaštvom da svjedoče o zločinima koje je počinila grupa Veljka Belivuka.

Inače, na prethodnom pripremnom ročištu dvije optužnice protiv Belivukove grupe spojene su u jednu.

Prva optužnica tereti grupu od 30 osoba za pet teških ubistava, a druga optužnica tereti Belivuka, Marka Miljkovića i još 10 osoba za još dva teška ubistva.

Bonus video: