Vučić o Europrajdu: MUP će u roku od 96 sati prije održavanja šetnje donijeti odluku

Poslije odluke organizatori manifestacije imaće mogućnost za pravni lijek

8019 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će MUP Srbije "u roku od 96 sati prije održavanja manifestacije Europrajd" donijeti odluku, poslije čega će organizatori te manifestacije imati mogućnost za pravni lijek.

„Bezbjednosna situacija vezano za manifestaciju Parada, u skladu sa Ustavom Srbije i zakonima Srbije, donošenje odluke o eventualnom nedozvoljavanju okupljanja na zatvorenom prostoru u skladu sa tim poslije analize na sjednici MUP Srbije, a 96 sati prije održavanja skupa, će donijeti odluku. Poslije toga organizatori imaju upravna sredstva, upravni spor pred sudom“, kazao je Vučić.

Vučić je kazao i da parada neće biti zabranjena „zbog majmunskih boginja“, prenosi N1.

„Žao mi je što homoseksualci, mi nećemo da se igramo i da se sprdamo sa građanima da izmišljamo gluposti da zabranjujemo zbog majmunskih boginja, da pokušavamo da unižavamo ljude koji su naša braća, sestre“, kazao je.

Situacija je, kaže, za nas teška.

„Jer ne želimo da vidimo bilo kakve sukobe, moglo bi da dođe do većih nemira u kojima bi naša sila morala da bude veća, a to su stvari koje možemo da izbjegnemo. Ti ljudi mogu da se okupljaju na raznim konferencijama, pjevanjima, igranjima, a o svemu drugom MUP Srbije će na vrijeme obavijestiti i njih i građane Srbije“, rekao je Vučić.

Bonus video: