delegacija SSP u Vašingtonu

Đilas: Neophodno je da se Srbija pridruži mjerama EU protiv Rusije

"Bez obzira da li smatramo da će te mjere doprinijeti kraju razaranja i rata u Ukrajini i bez obzira da to što znamo da sve ekonomske mjere kada se primjenjuju – primjenjuju se obično tako što najveće posljedice snosi narod, a manje političari. To znamo iz ličnog iskustva", rekao je

4545 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Facebook/Dragan Đilas
Foto: Facebook/Dragan Đilas

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocijenio je danas da je neophodno da se Srbije pridružiti mjerama koje EU ima u odnosu na Rusiju, kako bi se spriječila opasnost da bude izolovana i marginalizovana.

Đilas, koji predvodi delegaciju SSP u Vašingtonu je u uključenju za televiizju Nova S, naveo da te mjere treba uvesti bez obzira što njihove posljedice snosi narod, a ne političari.

"Bez obzira da li smatramo da će te mjere doprinijeti kraju razaranja i rata u Ukrajini i bez obzira da to što znamo da sve ekonomske mjere kada se primjenjuju – primjenjuju se obično tako što najveće posljedice snosi narod, a manje političari. To znamo iz ličnog iskustva", rekao je on.

On je naveo da iz EU i zapadnog svijeta dolazi najveći broj investitora, da Srbija najviše izvozi u EU i da najviše ekonomske saradnje ima upravo sa tim dijelom svijeta.

Kazao je da su u Vašingtonu iznijeli primjedbe i na sve ono što se tiče položaja slobodnih i nezavisnih medija, na nivo korupcije i na, kako je dodao, sve ono što se u Srbiji dešava, a nije dobro.

"Iznijeli smo i prvi put inicijativu da u Beogradu bude formiran jedan regionalni centar za cio region Zapadnog Balkana i da se odatle vodi borba protiv organizovanog kriminala i korupcije u regionu", kazao je on.

Napomenuo je da je "odavno kriminal prestao da bude vezan za jednu državu", i ukazao da je postao regionalni problem.

"To je način da u saradnji sa svim svjetskim agencijama koje se protiv toga bore, da se zajedno borimo i da dovedemo u situciju da cio Zapadni Balkan, koji danas izjedan korupcija, izjeda organizovani kriminal, da bude bolje mjesto za život“, rekao je lider SSP.