lider ssp poručio da se gradi "novi Berlinski zid"

Đilas: Svijet je na ivici rata, neutralnost će prije ili kasnije, Srbiju dovesti u poziciju Bjelorusije

"Krajnje je vrijeme da shvatimo da, osim u ratu, ne postoje zemlje prijatelji i zemlje neprijatelji već da svaka od njih donosi odluke u skladu sa svojim interesom"

8126 pregleda 2 komentar(a)
Đilas, Foto: Screenshot/Youtube
Đilas, Foto: Screenshot/Youtube

Predsjednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocijenio je da je svijet danas "na ivici rata" i da se gradi "novi Berlinski zid" a da je pred Srbijom pitanje sa koje strane tog zida želi da bude.

Đilas je kako prenosi N1 u autorskom tekstu za nedjeljnik NIN ocijenio da "griješi svako ko misli da bi zadržavanje pozicije takozvane neutralnosti Srbiji donijelo dobro".

"To bi značilo, prije ili kasnije, dovođenje Srbije u poziciju Bjelorusije – odlazak investitora, nemogućnost vraćanja kredita, gubitak radnih mjesta, smanjenje ionako malih plata i povećanje broja onih koji zauvijek napuštaju Srbiju. Možda i neke zvanične, uz nezvanične sankcije kojima smo već izloženi", naveo je lider SSP.

Ocijenio je da je druga opcija "prihvatanje pravila koja važe za sve u Evropi, bez obzira na to da li se sa njima slažemo ili ne".

"Krajnje je vrijeme da shvatimo da, osim u ratu, ne postoje zemlje prijatelji i zemlje neprijatelji već da svaka od njih donosi odluke u skladu sa svojim interesom. I uvijek je svakoj od njih interes na prvom mjestu. Došlo je vrijeme i da se mi ponašamo na isti način. Da gledamo naš interes", naveo je Đilas.