Brnabić: Ne želim da radim pod pritiskom

Ona je rekla da ima lično mišljenje o slučaju koji se pojavio u medijima, a da je zvaničan već iznijela
111 pregleda 2 komentar(a)
Ana Brnabić, Foto: Beta-AP
Ana Brnabić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 30.09.2017. 14:31h

Sukob na relaciji Zorana Mihajlović - Pokret socijalista ne "drma" vladu, a razmirice su normalna stvar, kaže premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je navela da članove njenog kabineta čekaju ozbiljne stvari i da ne treba gubiti vrijeme na takve situacije.

Na pitanje da li će smijeniti ministra odbrane Alekandra Vulina zbog "afere" u vezi sa kupovinom stana, premijerka je rekla da neće to komentarisati u javnosti i da su to stvari o kojima vlada odlučuje.

"Ne želim da radim pod pritiskom, dakle, pritisak medija ili bilo koji drugi pritisak svakako neće da ubrza ni nečiju smjenu ni nečije angažovanje”, rekla je Brnabić.

Ona je rekla da ima lično mišljenje o slučaju koji se pojavio u medijima, a da je zvaničan već iznijela.

Ponovila je da razumije emotivnu reakciju Pokreta socijalista, jer je i ona imala takvu reakciju kada je Krik objavio podatke koji se tiču nje, dodajući da objavljivanje imovine njene majke nije imalo veze sa njenim preuzimanjem funkcije u vladi.

I sama se, kaže, zalaže za to da se provjera imovine proširi na članove porodice, ali podsjeća da to sada nije slučaj.

U svakom slučaju, kada je riječ o stanu ministra odbrane, smatra da sve treba da se istraži i da državne isntitucije moraju da budu jake i nezavisne.

Ponovila je da se ne slaže sa retorikom koju su koristili u Pokretu socijalista u odgovoru Zorani Mihajlović, ističući da takva retorika nije dobra za društvo.

Da li bih voljela da se dva ministra ne svađaju preko medija? Aspolutno bih voljela i razgovaraću sa njima o tome. Već sam razgovarala, a mislim da građane treba da zanimaju rezultati rada”, rekla je Brnabić.

Bonus video: