Mihajlović o odluci Vučića: Nisam pristajala da budem pion

"Mislim da će i meni biti lakše da ne gledam neke ljude koji iskorišćavanju SNS kao svoj džuboks za bogaćenje, kao što će i njima biti lakše da ne gledaju mene"

11826 pregleda 8 komentar(a)
Mihajlović, Foto: Printscreen YouTube/NovaS
Mihajlović, Foto: Printscreen YouTube/NovaS

Nisam pristajala da budem pion, to je možda razlog zašto smo danas ovdje, rekla je Zorana Mihajlović na oproštajnoj konferenciji za novinare kao ministarka rudarstva i energetike u Vladi Srbije.

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije i lider Spske napredne stranke (SNS) sa spiska novog kabineta nove/stare premijerke Ane Brnabić izostavio je čak 12 dosadašnjih ministara, među kojima je i Mihajlović.

Ona je ocijenila i da neće više imati drugačijeg jedinog "tona iz Vlade" koji se do sada imao, piše N1.

Zahvalila se medijima na profesionalnom praćenju njenih dosadašnjih aktivnosti.

"I vama koji ste bili pravi profesionacli i vama koji ste me sklanajli i zabranjivali, opet vam hvala jer sam bila samo bolja u odnosu na ono što sam u medijima vidjela", rekla je.

Novoj ministarki rudarstva i energetike poželjela je sve najbolje i dodala da misli da ni njoj neće biti lako.

"Ni meni nije bilo lako, nisam pristajala da budem pion i to je možda razlog što smo danas ove. Nemam razloga da žalim ni za čim, u Vladi 10 godina, iza mene stoje rezultati i stoji sve što smo zajednički radili", rekla je Mihajlović.

Upitana da li će ostati u Srpskoj naprednoj stranciu (SNS) rekla je...

"Što se tiče SNS-a, danas je dan da se svedu računi i podvuče crta, ne da pričamo o tome. O tome kako – sa ili bez SNS – ima vremena. Mislim da će i meni biti lakše da ne gledam neke ljude koji iskorišćavanju SNS kao svoj džuboks za bogaćenje, kao što će i njima biti lakše da ne gledaju mene", zaljučila je Mihajlović.

Bonus video: