Cvejić: Nadležni brzo reagovali na prijavu prijetnje listu Danas

Cvejić je rekao da novinari lista Danas često dobijaju prijetnje, ali da su one uglavnom drugačije napisane od jučerašnje

2279 pregleda 0 komentar(a)
Cvejić, Foto: Screenshot/N1/Youtube
Cvejić, Foto: Screenshot/N1/Youtube

Urednik portala lista Danas Bojan Cvejić izjavio je danas da su nadležni organi u Srbiji brzo reagovali poslije prijava da je redakcija primila prijeteći mejl i da su pripadnici Policijske uprave Vračar obećali da će pojačati patrole oko njenih prostorija.

Cvejić je za televiziju N1 rekao da novinari lista Danas često dobijaju prijetnje, ali da su one uglavnom drugačije napisane od jučerašnje.

"Uglavnom su to prijetnje u afektu koje su drugačije napisane, za razliku od ove koja je inteligentno i pronicljivo napisana, od nekoga ko prati naš rad. Ovaj mejl je dosta drugačiji od svih ostalih i zato smo digli na viši nivo. Samo poređenje sa listom Šarli ebdo je zastrašujuće", kazao je Cvejić.

Naveo je da se zaposleni u listu Danas i dalje nadaju da je prijetnja bezazlena, ali da su bili prinuđeni da djeluju preventivno jer strah postoji.

"Javili smo zaposlenima da onaj ko se osjeća ugroženo može da ostane da radi od kuće. Ljudi su uplašeni i nije im svejedno da rade u atmosferi straha. Očekujemo da će nadležni što prije da pronađu počinioca", rekao je Cvejić.

Novinarima lista Danas juče je stigla prijetnja da će doživjeti istu sudbinu kao redakcija satiričnog pariskog lista Šarli ebdo. U napadu islamskih fundamentalista na tu redakciju 2015. godine poginulo je 12 ljudi, od kojih 10 novinara.

Vučić osudio prijetnje

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić osudio je sinoć prijetnje redakciji, navodeći da to ne smije da se događa.

"Pustite ljude neka govore", rekao je Vučić za televiziju Pink.

Bonus video: