U Srbiji uhapšeno 17 navodnih saradnika kavačkog klana

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije navelo da je ova organizovana kriminalna grupa vršila krivična djela na teritoriji Beograda kao poseban dio organizovane kriminalne grupe tzv. "kavači"

16794 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.11.2022. 13:27h

U zajedničkoj akciji Bezbjednosno-inforamtivne agencije (BIA), Sektora za borbu protiv organizuovanog kriminala, beogradske policije, SAJ, Žandarmerije, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije, uz saradnju sa Europol, jutros je u Srbiji uhapšeno 17 osoba, pripadnika organizovane kriminalne grupe tzv. Vračarci, koju predvode N. V. i U. P, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije.

Dodaje se da su uhapšeni i L. C, I. B, D. M, N. B, V. M, N. M, S. M, A. M, N. K, N. T, M. T, J. B, Đ. K, N. J, A. N, N. V. i D. N, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo "udruživanje radi vršenja krivičnih djela i više krivičnih djela teško ubistvo".

N1 prenosi da je u toku pretres na više od 50 lokacija uključujući i više putničkih motornih vozila. Oduzeto je više komada vatrenog oružja, veća količina novca, nekoliko luksuznih putničkih vozila i kriptovanih telefona, navodi tužilaštvo.

Dodaje se da je ova organizovana kriminalna grupa vršila krivična djela na teritoriji Beograda kao poseban dio organizovane kriminalne grupe tzv. "kavači" na čijem čelu su Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan.

Organizovana kriminalna grupa tzv, Vračarci je djelovala po nalozima OKG "Kavači" u Srbiji i inostranstvu, piše u saopštenju tužilaštva.

"U prethodnom periodu je nekoliko pripadnika ove OKG uhapšeno u inostranstvu. Ova OKG je finansirana od strane OKG ‘Kavači’ i bila je predviđena za izvršenje najtežih krivičnih djela u Republici Srbiji, između ostalog i za napad na najviše državne funkcionere Republike Srbije", navodi tužilaštvo.

Svim uhapšenima određeno je policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Bonus video: