Veliki antivladini protesti u Tirani, uhapšena jedna osoba

Neki su zapalili svijeće u znak sjećanja na dvojicu muškaraca koji su, prema riječima opozicije, poginuli dok su bili u policijskom pritvoru

17824 pregleda 5 komentar(a)
Sa protesta, Foto: Rojters
Sa protesta, Foto: Rojters

Opozicioni demonstranti sukobili su se sa policijom ispred kancelarije premijera Albanije Edija Rame, nakon što su se desetine hiljada okupile da protestuju protiv korupcije, rastućeg siromaštva i sve većeg broja ljudi koji napuštaju zemlju.

Poslije tri sata mirnog protesta, demonstranti su probili policijski kordon oko zgrade vlade, nakon čega su na nju bacali crvenu i crnu farbu, prenosi Rojters.

Policija je uhapsila jednog demonstranta.

Neki su zapalili svijeće u znak sjećanja na dvojicu muškaraca koji su, prema riječima opozicije, poginuli dok su bili u policijskom pritvoru.

"Kao i prije 32 godine, svijet nas vidi kao ljude koji dolaze u malim čamcima", rekao je lider opozicione Demokratske partije, Sali Beriša, osvrnuvši se na sve veći broj Albanaca koji stižu u Britaniju.

Britanski ministri su ranije kazali da Albanci stoje iza talasa migranata koji prelaze Lamanš, te da su neki od njih umiješani u organizovani kriminal.

Saliju Beriši, koji je ranije bio i predsjednik i premijer, 2021. je zabranjen ulazak u Sjedinjene Američke Države zbog navodne korupcije.

Beriša je negirao sve optužbe.

Bonus video: