Luka Bojović stigao u Beograd, aerodrom napustio kao slobodan čovjek

Bojović je odslužio 10 godina od ukupne zatvorske kazne od 18 godina kao vođa organizovane kriminalne grupe i kao stranca, španske vlasti ga protjeruju u zemlju porijekla – Srbiju

27121 pregleda 21 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ažurirano: 30.11.2022. 22:53h

Luka Bojović, navodni vođa zemunskog klan, sletio je na Aerodrom Nikola Tesla nešto poslije 20 časova.

On je, prenosi N1, doputovao iz Madrida redovnim letom Er Srbije. Policija je u službenim prostorijama aerodroma s njim obavila informativni razgovor, a on je oko 22 časa napustio aerodrom kao slobodan čovjek.

Na snimku ranije objavljenom na društvenim mrežama se vidi kako Bojovića sprovode španski policajci i ukrcavaju ga u avion..

Advokat Borivoje Borović, koji je sačekao Bojovića na aerodromu, rekao je da u Srbiji ne postoji nikakav postupak prema Bojoviću za koji on zna.

On je ranije zastupao Bojovića pred srpskim sudovima i u bliskim je odnosima sa porodicom Bojović.

Na letu iz Madrida bio je i novinar jednog beogradskog tabloida koji je razgovarao s Bojovićem. Upitan za planove za budućnost on je rekao da ne može ništa da govori javno, ali da će biti prilike za to.

Bojović je odslužio 10 godina od ukupne zatvorske kazne od 18 godina kao vođa organizovane kriminalne grupe i kao stranca, španske vlasti ga protjeruju u zemlju porijekla – Srbiju.

U pratnji Bojovića na letu iz Madrida bila su dva španska policajca, kao i pripadnici srpske policije.

Mediji prenose da je u trenutku slijetanja aviona na aerodromu bilo pojačano prisustvo policije. Iako je ranije bilo najavljivano da će Bojović biti sproveden do policijske stanice 29. novembar, mediji navode da je s njim obavljen razgovor u službenim prostorijama aerodroma.

Na snimcima koje su objavili mediji vidi se kako iz aerodromske zgrade izlazi u pratnji advokata i jednog muškarca, a potom trčeći odlazi ka automobilu.

Bonus video: