Dojave o eksplozivnim napravama u sudovima u Hrvatskoj

Policijski službenici provjeravaju istinitost dojava i preduzimaju sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, sa ciljem zaštite sigurnosti građana

1560 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Više policijskih uprava u Hrvatskoj jutros je dobilo informacije o anonimnim dojavama da su u zgradama pravosudnih tijela na njihovom području navodno postavljene eksplozivne naprave.

Kako je saopšteno iz hrvatskog Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), dojave se odnose na navodno postavljene eksplozivne naprave u objektima pravosudnih tijela na područjima 18 od 20 policijskih uprava.

"Sa sjedištima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Bjelovaru, Sisku, Varaždinu, Zadru, Dubrovniku, Šibeniku, Karlovcu, Gospiću, Puli, Virovitici, Čakovcu i Koprivnici“, precizirali su iz MUP-a.

Navodi se da su na sve lokacije upućeni policijski službenici koji provjeravaju istinitost dojava i preduzimaju sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, sa ciljem zaštite sigurnosti građana.

"Podsjećamo sve građane na samozaštitno ponašanje i pozivamo ih da u slučaju uočavanja sumnjivih predmeta ili osoba o svemu obavijeste policiju na 192“, naveli su iz MUP-a.