Kosovska policija: U tri slučaja pucano na jedinice, odgovorile iz vatrenog oružja, na više lokacija pucnji

"Policija Kosova ostaje posvećena sprovođenju zakonskih dužnosti i ovlašćenja u interesu održavanja javne bezbjednosti i ustavnog poretka", navodi se u saopštenju kosovske policije

32971 pregleda 31 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kosovska policija saopštila je da su policijske jedinice koje su bile na službenoj dužnosti u blizini brane jezera Gazivode u "samoodbrani bile prinuđene da odgovore vatrenim oružjem na kriminalna lica/grupe", a da je na njih pucano u tri slučaja.

Navode i da su se na više različitih lokacija čuli pucnji, prenosi Radio kontakt plus.

"Lica iz određenih kriminalnih grupa koje su blokirale više puteva na sjeveru zemlje, sa različitih lokacija, u tri slučaja su pucale na policijske jedinice koje su bile na službenoj dužnosti u blizini brane jezera Gazivode, na putu ka graničnom prelazu Brnjak. Policijske jedinice su u samoodbrani bile prinuđene da odgovore vatrenim oružjem na kriminalna lica/grupe, koje su se povukle i udaljile u nepoznatom pravcu", stoji u saopštenju.

Portal prenosi i da se "prema informacijama policijskih jedinica na terenu, na više različitih lokacija čuli su se i pucnji", te da za sada nema zvaničnih informacija o povređenima ili eventualnoj šteti.

"Policija Kosova ostaje posvećena sprovođenju zakonskih dužnosti i ovlašćenja u interesu održavanja javne bezbjednosti i ustavnog poretka", navodi se u saopštenju kosovske policije.

Srbi su danas blokirali pojedine saobraćajnice u Zvečanu, Leposaviču i Zubinom potoku, nakon što je na prelazu Jarinje uhapšen Dejan Pantić, jedan od bivših pripadnika Kosovske policije sa sjevera Kosova, prenio je N1.

Kosovska policija saopštila je da su iz bezbjednosnih razloga zatvoreni prelazi Jarinje i Brnjak, i uputila poziv građanima da za saobraćaj koriste druge prelaze. RTS je javio da se čula pucnjava kod sela Štuoce nadomak Zubinog Potoka, kao i dvije detonacije iz pravca Zvečana.

U blizini Gazivoda kod sela Štuoca, nadomak Zubinog Potoka, oko 19 časova čula se pucnjava koja je trajala petnaestak minuta, potvrdili su građani, javio je RTS. Pripadnici specijalnih jedinica iz baze Gornji Jasenovik blokirali su na dvije lokacije put u pravcu prelaza Brnjak, javio je dopisnik RTS-a.

Oko 19 časova iz pravca Zvečana u razmaku od nekoliko minuta čule su se dvije detonacije nepoznatog porekla.

U Opštini Leposavić u mjestu Ibarska Slatina gdje je postavljena barikada je mirno. Predsjednik Opštine Zubin Potok Srđan Vulović potvrdio je medijima da ga je u blizini Gazivoda zaustavila patrola specijalne jedinice kosovske policije koja ga je nakon pretresa, bez upotrebe sile, odmah pustila.

Prema saznanjima N1, putevi su blokirani na nekoliko mjesta na teritoriji opština Zvečan, Leposavić i Zubin Potok. Sirene za uzbunjivanje su se čule u Kosovskoj Mitrovici.

Bonus video: