Ukinuta povišena borbena gotovost Vojske Srbije

Borbena gotovost proglašena je 26. decembra zbog situacije na sjeveru Kosova

4392 pregleda 10 komentar(a)
Blokada u mjestu Rudare, Foto: Reuters
Blokada u mjestu Rudare, Foto: Reuters

Stanje povišene borbene gotovosti u Vojsci Srbije ukinuto je odlukom predsjednika te države i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, prenosi Tanjug. Kazali su da je ta informacija potvrđena u Predsjedništvu Srbije.

Borbena gotovost proglašena je 26. decembra zbog situacije na sjeveru Kosova. Tada je Vučić, kao vrhovni komandant Vojske Srbije, naredio da vojska i sve jedinice MUP-a budu u najvišem stepenu borbene gotovosti.

Brnabić: Zahvalnost Vučiću i Srbima sa Kosova za posvećenost miru

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je "ogromnu zahvalnost predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Srbima sa KiM" za to što su, kako je navela, našli snage da na "brutalan teror i agresiju" odgovore "skoro pa bezgraničnim strpljenjem, posvećenošću miru, mudrom politikom i dijalogom sa svima onima koji su, na bilo koji način, mogli da doprinesu očuvanju mira".

"Nažalost, vjerujem da ovo nije kraj Kurtijevim provokacijama, ali se nadam, i vjerujem, da će međunarodna zajednica obezbijediti poštovanje dogovora postignutih u posljednjih 24 časa, kako bi se očuvao ovaj trenutak mira i stabilnosti i kako bi se okrenuli ispunjenju Briselskog sporazuma", navela je premijerka Srbije na Tviteru.

Brnabić je takođe zahvalila međunarodnim partnerima koji su pomogli da se sačuva mir.

Bonus video: