Policija Kosova: Osobe koje su nasrnule na policijsko vozilo imaju kriminalni dosije

U saopštenju povodom incidenta u selu Bistrica, u opštini Leposavić, policija je navela da se automobil sa dvojicom Srba nije zaustavio na punktu već da je udario u policijsko vozilo

12224 pregleda 4 komentar(a)
Foto: kosovopolice.com
Foto: kosovopolice.com

Policija Kosova saopštila je večeras da dvije osobe koje su svojim automobilom udarile u policijsko vozilo u selu Bistrica u opštini Leposavić, od kojih je jedna tokom bjekstva ranjena, imaju kriminalne dosijee.

U saopštenju kosovska policija je navela da je po službenoj dužnosti preduzela operativne istražne radnje i identifikovala dva osumnjičena, a da su provjere pokazale da su umiješana u kriminalne radnje.

Prema podacima policije, za napad na policijsko vozilo osumnjičene su dvije osobe sa kriminalnom prošlošću, koje su umiješane u više desetina krivičnih djela i prekršaje.

Kako je navedeno, muškarac sa inicijalima D.S. (32), osumnjičen je da je umiješan u preko 80 krivičnih djela, kao što su ubistvo, prinuda, posjedovanje oružja bez dozvole, napad, ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, prijetnje, teška krađa, izazivanje opšte opasnosti, razbojništvo i slično.

"On je takođe počinio više (od 20) prekršaja", precizirano je u saopštenju kosovske policije.

Druga osoba, M.D. (38), po navodima policije osumnjičena je da je umiješana u 17 krivičnih djela, kao što su ubistvo, prinuda, posjedovanje oružja bez dozvole, teška krađa, teška tjelesna povreda, neovlašćeni prelazak granice, ometanje dokaza i tri prekršaja.

Kosovska policija saopštila je danas da su njeni pripadnici u samoodbrani pucali na vozilo u kojem su se nalazila dvojica kosovskih Srba, od kojih je jedan teško ranjen.

U saopštenju povodom incidenta u selu Bistrica, u opštini Leposavić, policija je navela da se automobil sa dvojicom Srba nije zaustavio na punktu već da je udario u policijsko vozilo.

"Time je direktno ugrozio živote policijskih službenika koji su u cilju neutralisanja opasnosti, pucali", stoji u saopštenju policije.

Navedeno je da su osumnjičeni napustili mjesto incidenta, a da su policija i pravosuđe obavili uviđaj.

O tom slučaju obav i ješten je Policijski inspektorat Kosova.

Prethodno je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila da su pripadnici policijske jedinice Rosu pucali na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina i teško ranili vozača.

Iz kancelarije su naveli da je Miljan Delević ranjen u l ijevu stranu grudnog koša dok je njegov suvozač Dušan S. prošao bez povreda.

Incident se dogodio oko 11.30 kod punkta na Bistričkom mostu, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić.

Bonus video: