Hrvatska: Zbog snijega i vjetra zatvoren saobraćaj prema Dalmaciji, za putnike otvoreni prihvatni centri

Hrvatski autoklub saopštio je da su brojna vozila isključena iz saobraćaja na odmorištima i parkiralištima i savjetuje da se ne kreće na put

14182 pregleda 1 komentar(a)
Detalj iz Gorskog kotara, Foto: Screenshot/Youtube
Detalj iz Gorskog kotara, Foto: Screenshot/Youtube

Desetine putnika potražilo je pomoć u prihvatnim centrima pošto je danas zbog loših vremenskih uslova, vjetra i snijega, za sva vozila zatvoren saobraćaj iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obratno, objavili su večeras hrvatski mediji.

Hrvatski autoklub saopštio je večeras da su brojna vozila isključena iz saobraćaja na odmorištima i parkiralištima i savjetuje da se ne kreće na put.

Oni su u saopštenju istakli da do daljeg nema slobodnog putnog pravca ni za jednu grupu vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto.

Više od 80 putnika došlo je u Kulturno-informativni centar u Gračacu koji je pretvoren u prihvatni centar za one koji ne mogu da nastave putovanja, a u prihvatnom centru u Obrovcu u Zadarskoj županiji njih oko 40.

Kontakt osoba za prihvatni centar u Obrovcu, Dražen Breulj, rekao da je pomoć u tom centru zasad potražilo između 30 i 40 osoba, uglavnom porodica, prenijela je agencija Hina.

On je rekao da je većina hrvatskih državljana, ali da ima i stranaca.

Načelnica Štaba civilne zaštite u Gračacu Natalia Turbić rekla je za Hinu da je u okolini Gračaca najveći problem kako pomoći onima koji su zameteni u snijegu.

"Sneg se s prometnica čisti koliko se može, kroz Gračac je sve prohodno,ali pozvali smo u pomoć Hrvatsku gorsku službu spašavanja da bi se probili do ljudi kojima je potrebna pomoć uz ceste ili na cestama", rekla je Turbić.

Mediji izvještavaju da snijeg i orkanska bura stvaraju probleme u saobraćaju i u Primorju i Gorskom kotaru.

Bonus video: