Jedan od optuženih za ubistvo Đinđića izlazi iz zatvora nakon 20 godina

Krsmanović je uhapšen u akciji "Sablja", prvostepenom presudom bio je osuđen na 30 godina zatvora, ali mu je odlukom Apelacionog suda kazna smanjena na 20 godina

7461 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Wikimedia Commons/World Economic Forum
Foto: Wikimedia Commons/World Economic Forum

Bivši pripadnik Zemunskog klana Dušan Krsmanović, jedan od optuženih za ubistvo premijera Zorana Đinđića 2003. godine, izlazi na slobodu nakon 20 godina koje je proveo u zatvoru, javila je danas televizija N1.

Krsmanović je uhapšen u akciji "Sablja", prvostepenom presudom bio je osuđen na 30 godina zatvora, ali mu je odlukom Apelacionog suda kazna smanjena na 20 godina.

On je 2008. godine priznao krivicu u žalbi kojom je tražio manju kaznu, a prije njega na slobodu su pušteni bivši pripadnici Jedinice za specijalne operacije Saša Pejaković i Željko Tojaga.

Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 2003. godine u dvorištu zgrade Vlade Srbije, a za njegovo ubistvo na 40 godina zatvora osuđeni su oficir Jedinice za specijalne operacije (JSO) Resora državne bezbjednosti Zvezdan Jovanović i komandant JSO Milorad Ulemek za organizovanje atentata.

Bonus video: