Srbija: Navodni članovi kavačkog klana pušteni iz zatvora, određen im kućni pritvor uz nanogicu

Danijel i Dušica Jovanović, bračni par, koji su uhapšeni zbog sumnje da su, kao organizovana kriminalna grupa sa bivšim policajcem Milivojem K. i još jednom osobom, švercovali kokain, kako piše Nova.rs, radili su za Ljuba Milovića

19013 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Bivši službenik Uprave kriminalističke policije Srbije Danijel Jovanović i njegova supruga Dušica, koja je bila zaposlena u Bezbjednosno-informativnoj agenciji (BIA), a kojima se na teret stavlja da su novac kavačkog klana dobijen od prodaje droge iz Zapadne Evrope donosili u Crnu Goru i Srbiju, umjesto u ćeliji, nalaze se u kućnom pritvoru, sa nanogicom, piše Nova.rs.

Danijel i Dušica Jovanović, bračni par, koji su uhapšeni zbog sumnje da su, kao organizovana kriminalna grupa sa bivšim policajcem Milivojem K. i još jednom osobom, švercovali kokain, kako piše Nova.rs, radili su za Ljuba Milovića.

Dušica Jovanović navodno je provjeravala podatke BIA o Veljku Belivuku.

Osim njih, mjera pritvora ublažena je i za Milivoja Kisića, Miodraga Pamučinu i Milana Krstića.

Danijel i Dušica Jovanović uhapšeni su u avgustu 2022. godine.

Grupa je osumnjičena da je u dužem vremenskom periodu krijumčarila velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije, a potom novac stečen prodajom kokaina transportovala iz Evropske unije u Srbiju i Crnu Goru.

Osumnjičeni Danijel Jovanović je zloupotrebljavajući službeni položaj, a za potrebe organizovane kriminalne grupe i na zahtjev drugih članova te grupe, vršio provjere kroz baze podataka MUP-a, pribavljao podatke o istragama koje vodi UKP i povjerljive podatke neovlašćeno saopštavao ostalim članovima ove organizovane kriminalne grupe, navodi Nova.rs.

Osumnjičen je i za transport droge, a dio prljavog novca ulagao je u ovaj ilegalni "biznis".

Bonus video: