Beograd: Građani pale svijeće ispred škole u kojoj je ubijeno osam đaka i radnik obezbjeđenja

Najveći broj građana okupio se nakon poziva koji se proširio društvenim mrežama, za okupljanje na Cvetnom trgu kako bi odali počast stradalim učenicima i radniku obezbjeđenja

29300 pregleda 37 reakcija 6 komentar(a)
Detalj iz Beograda, Foto: Reuters
Detalj iz Beograda, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.05.2023. 22:15h

Veliki broj Beograđana okupio se večeras ispred osnovne škole "Vladislav Ribnikar", gdje pale svijeće za osam ubijenih đaka i radnika obezbjeđenja.

Građani su svijeće palili tokom cijelog popodneva, a portal Nova.rs javlja da se građani okupljaju i pale svijeće i na Cvetnom trgu koji se nalazi nedaleko od škole.

Najveći broj građana okupio se nakon poziva koji se proširio društvenim mrežama, za okupljanje na Cvetnom trgu kako bi odali počast stradalim učenicima i radniku obezbjeđenja.

Osmoro djece i radnik obezbjeđenja ubijeni su jutros o oružanom napadu jednog učenika u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u centru Beograda.

Šestoro učenika i jedna nastavnica su povrijeđeni a napadač je uhapšen.

Dio građana koji se okupio u centru Beograda da oda počast ubijenim đacima i radniku obezbjeđenja osnovne škole "Vladislav Ribnikar" prošetao je večeras do ministarstva prosvjete, gdje su zatražili ostavku ministra Branka Ružića.

Kako javlja portal Danas.rs, oko hiljadu građana spontano je otišlo do ministarstva, gdje su aplaudirali i uzvikivali "Ostavka, ostavka".

Bonus video: