Osumnjičeni za masovno ubistvo u okolini Mladenovca i Smedereva priznao krivično djelo: Pucao da bi zaplašio građane

Osumnjičenom U. B. se stavlja na teret da je 4. maja u kasnim večernjim satima na teritoriji Smedereva i Mladenovca hicima iz automatskog oružja ubio osam, a pokušao da ubije još ukupno 12 osoba

45873 pregleda 120 reakcija 6 komentar(a)
Uviđaj nakon pucnjave u mjestu Malo Orašje, Foto: Reuters
Uviđaj nakon pucnjave u mjestu Malo Orašje, Foto: Reuters

Osumnjičeni za masovno ubistvo u okolini Mladenovca i Smedereva priznao je izvršenja krivičnih djela, navodeći između ostalog da je upotrebom automatske puške i pištolja na tri lokacije, na teritoriji Smedereva i Mladenovca - u Malom Prašju i Dubini, pucao na više osoba koja su se nalazila u grupi, a koja nije poznavao, da bi zaplašio stanovništvo, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Smederevu.

Više javnu tužilaštvo u Smederevu saopštilo je i da je osumnjičenom određen pritvor.

Osumnjičenom U. B. se stavlja na teret da je 4. maja u kasnim večernjim satima na teritoriji Smedereva i Mladenovca hicima iz automatskog oružja ubio osam, a pokušao da ubije još ukupno 12 osoba, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bjekstva, najprije neovlašćeno koristio tuđe motorno vozilo, a potom u blizini naplatne rampe "Mali Požarevac" prijetio bombom taksisti i putnici u tom vozilu koja je bila u drugom stanju.

Više javno tužilaštvo navodi i da je na takav način prinudio vozača taksi vozila da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gdje je osumnjičeni u jutarnjim satima 5. maja pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka.

"Nakon saslušanja, Više javno tužilaštvo u Smederevu je stavilo predlog da se osumnjičenom odredi pritvor iz svih zakonskih razloga, a predlog je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Smederevu prihvatio i odredio mu pritvor, budući da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva osumnjičenog, osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svjedoke čije ispitivanje predstoji u istrazi, zatim jer postoje osobite okolnosti da će ponoviti krivično djelo s obzirom na ispoljenu naročitu upornost u izvršenju krivičnog djela, te da postoje okolnosti koje ukazuju na uznemirenje javnosti s obzirom na to da je preduzetim radnjama, dan nakon događaja od 3. maja, kod svakog građanina Republike Srbije dodatno izazvao i razvio osjećaj ličnog straha, nespokojstva i nesigurnosti", piše u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.

Bonus video: