Srbija: Ko preda neregistrovano naoružanje do 8. juna neće snositi posljedice, ne mora dokazivati ni porijeklo oružja

Poziv MUP-a Srbije se odnosi na sve vrste oružja, automatsko, kao i svako drugo oružje, minsko-eksplozivna sredstva, djelove za oružje i municiju...

7349 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije pozvalo je građane koji posjeduju neregistrovano oružje da ga, od 8. maja do 8. juna, predaju najbližoj policijskoj stanici.

Jelena Lakićević, načelnica Odjeljenja za oružje iz Uprave za upravne poslove MUP-a Srbije, ističe da tokom tog perioda građani koji predaju neregistrovano oružje neće krivično odgovarati, niti snositi bilo kakve posljedice, a ne moraju dokazivati ni porijeklo oružja, prenosi RTS.

"Pozivamo građane koji posjeduju nelegalno oružje da se odazovu ovom pozivu, obrate najbližoj policijskoj stanici i predaju oružje za koje nemaju isprave o oružju", poručuje Lakićević i precizira da se poziv odnosi na sve vrste oružja, automatsko, kao i svako drugo oružje, minsko-eksplozivna sredstva, djelove za oružje i municiju koju su protivpravno držali.

"Ujedno Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva i one građane koji nisu predali policijskim stanicama na čuvanje oružje nakon smrti vlasnika, da to sada i urade", ističe Lakićević.

Oružje u nelegalnom posjedu građani u navedenom periodu, bez ikakvih posljedica, mogu predati svakog dana, od sedam do 19 časova.

Bonus video: