Srbija: Bivša ministarka i potrepredsjednica SNS najavila izlazak na izbore, ako budu na proljeće

Zorana Mihajlović, koja je nedavno tražila da poslije 13 godina bude izbrisana iz članstva SNS, je rekla da osniva organizaciju koja će biti na lijevom centru, a koja će, kako je navela, moći da utiče na kreiranje politike u Srbiji

21024 pregleda 8 komentar(a)
Mihajlović, Foto: Screenshot/Youtube
Mihajlović, Foto: Screenshot/Youtube

Bivša ministarka i potrepredsjednica Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović rekla je večeras da će organizacija koju osniva izaći na vanredne parlamentarne izbore, ukoliko budu održani na proljeće.

Ona je za N1, govoreći o političkoj organizaciji, čije formiranje je ranije najavila, da još nije odlučeno da li će to biti partija ili pokret, te da će biti promovisana najkasnije do kraja godine.

Upitana o mogućem učešću na izborima, ona je kazala da ukoliko vanredni parlamentarni izbori budu održani na proleće, učestvovaće na njima.

"Ako budu na jesen to je previše rano. Nigdje ne treba letjeti. Morate se dobro organizovati, to traži vrijeme", kazala je ona.

Mihajlović, koja je nedavno tražila da poslije 13 godina bude izbrisana iz članstva SNS, je rekla da osniva organizaciju koja će biti na lijevom centru, a koja će, kako je navela, moći da utiče na kreiranje politike u Srbiji.

Prema njenim riječima, dvije najvažnije stvari koje će joj biti u fokusu su put Srbije u EU i bavljenje stvarima koje interesuju građane.

Kazala je da ne očekuje podršku ni pozicije ni opozicije.

Bonus video: