"Njujork tajms" odgovorio na Vučićeve optužbe o "naručenom tekstu"

Američki list nedavno objavio tekst o predsjedniku Srbije, ali i vezama kriminalnog klana Veljka Belivuka s srpskim državnim rukovodstvom

8067 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Redakcija američkog "Njujork tajmsa" odgovorila je na optužbe predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je "naručen i pisan u Srbiji" tekst koji je taj medij objavio o Vučiću, ali i vezama kriminalnog klana Veljka Belivuka s srpskim državnim rukovodstvom

Iz "Njujork tajmsa" su za portal Nova.rs istakli da je objavljeni tekst zasnovan na desetinama intervjua, dokumenata, sudskih transkripata i rigoroznom radu sa terena njihovog novinara Roberta Vorta.

U tekstu američkog lista opisuje se sprega vlasti Srpske napredne stranke (SNS), Aleksandra Vučića i kriminalnih klanova. Predsjednik Srbije rekao je nedavno, gostujući na jednoj televiziji, da je pomenuti tekst “naručen i pisan u Beogradu” i da nije fasciniran onim što je pročitao.

„Kažu, Vučić je išao pa se tukao na stadionima svojevremeno. Ja se time ne ponosim, niti sam to ikada krio“, rekao je tada Vučić.

“Članak ‘Njujork Tajms Magazina’ o srpskom suđenju i vezama između najvišeg rukovodstva zemlje i nasilnih narko-bandi zasnovan je na desetinama intervjua, dokumenata, sudskih transkripata i rigoroznog izvještavanja sa terena Roberta Vorta. Svaki drugi insinuacija je lažna”, navodi se u odgovoru, kako prenosi Nova.rs.

Bonus video: