Određen pritvor ocu osumnjičenog za ubistva kod Mladenovca

Tužilaštvo ga sumnjiči za krivična djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a uhapšen je u cilju utvrđivanja činjenica koje se odnose na porijeklo oružja za kojim se sunja da je njegov sin počinio zločin

14300 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Određen pritvor do 30 dana R. B. (54), ocu U. B (21) koji je osumnjičen da je u okolini Mladenovca i Smedereva ubio osam i ranio 12 ljudi, prenosi N1.

Kako se navodi, na predlog Višeg javnog tužilaštva u Smederevu mu je određen pritvor zbog sumnje da će ometiti postupak uticanjem na svedoke, čije ispitivanje predstoji u istrazi, i da će ponoviti krivično djelo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Tužilaštvo ga sumnjiči za krivična djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a uhapšen je u cilju utvrđivanja činjenica koje se odnose na porijeklo oružja za kojim se sunja da je njegov sin počinio zločin.

R.B. je , kako prenosi N1, na saslušanju negirao izvršenje krivičnog djela.

Prilikom pretresa objekata koje koristi R.B. nađeno je nekoliko stotina metaka različitog kalibra, barutno punjenje za municiju, po jedan pištolj i revolver nalik na vatreno oružje, jedna ručno pravljena naprava sa mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih djelova za vatreno oružje.

U.B. se sumnjiči da je 4. maja u večernjim satima hicima iz automatskog oružja lišio života osam osoba, i pokušao da ubije još 12 osoba, a dok je bježao od policije prvo je ukrao kola, posle čega je naredio taksisti da ga vozi prijeteći mu bombom.

Bonus video: