Pronađeni ostaci aviona u Hrvatskoj u plamenu, broj putnika nepoznat

Trenutno se radi na pretrazi terena uz pomoć ljudstva i bespilotnih sistema, dodaju oni, isto tako prikupljaju se informacije od mještana, a područje potrage je ograničeno jer je dio terena minski sumnjivo područje

11200 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.05.2023. 20:18h

Kako saznaje Hrvatska Gorska Služba Spašavanja (HGSS), između Jezerana i Modruša u Ličko-senjskoj županiji, nestao je manji sportski avion.

Pronađeni su ostaci aviona u mjestu Mali Makovnik, HGSS potvrđuje za N1. Ostaci aviona još gore, a vatrogasci gase. Zasad se ne može znati koliko je ljudi bilo unutra.

“Danas smo dobili dojavu preko Centra 112 o nestanku sa radara sportskog aviona između Jezerana i Modruša. Odmah je pokrenuta intenzivna potraga”, kažu iz HGSS-a.

Nakon višesatne potrage na lokaciji Mali Makovnik, u šumskom nepristupačnom terenu, tim HGSS-a pronašao je ostatke nestalog aviona Cirrus 20.

HGSS je svoj posao odradio. Sada preuzima MUP i vazduhoplovni inspektori dalje utvrđuju što se dogodilo, kao i koliko je osoba bilo unutra.

Radi se o sportskom avionu "Cirrus 20“ oznake PHYMC, koji je bio na letu iz Maribora prema Puli.

Odmah po prijemu dojave, HGSS Stanice Ogulin, Gospić, Karlovac i Zagreb upućene su na teren, a dodatne snage su stavljene u pripravnost.

Bonus video: