Vuković: Vučić je najvažniji gost koji je došao u Sarajevo od 1993. godine

Vuković je poslije sastanka sa predsjednikom Srbije, srpskom delegacijom i šest načelnika opština Istočnog Sarajeva zahvalio Vučiću što je, kako je rekao, našao za shodno da u okviru posjete BiH nađe vremena i interesovanja za Istočno Sarajevo
144 pregleda 2 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Dragan Čović, Foto: Reuters
Aleksandar Vučić, Dragan Čović, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.09.2017. 16:19h

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković ocijenio je da je posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tom gradu istorijska.

Kako je rekao, Vučić je "najvažniji gost koji je došao u taj grad od osnivanja 1993. godine", piše b92.

Vuković je poslije sastanka sa predsjednikom Srbije, srpskom delegacijom i šest načelnika opština Istočnog Sarajeva zahvalio Vučiću što je, kako je rekao, našao za shodno da u okviru posjete BiH nađe vremena i interesovanja za Istočno Sarajevo.

Posebno je zahvalio što je prije nekoliko dana odobren novac za Republiku Srpsku za investicije na prostoru Istočnog Sarajeva, a kako je čuo od predsjednika, već je i uplaćen.

"Imamo obećanje i na tome smo zahvalni da će Srbija i u narednom periodu u skladu sa mogućnostima odvajati sredstva i pomagati koliko je moguće", rekao je Vuković.

Navodeći da je predsjednika Vučića upoznao sa nastankom grada, univerziteta, prirodnih potencijala i dosadašnjeg razvoja, Vuković je rekao da je današnji susret bio prilika da zahvali na svemu što je Srbija učinila za Republiku Srpku, a posebno za Istočno Sarajevo.

"Mi smo zaista zahvalni i ovu posjetu smatramo istorijskom, kao i da je ona važna kako za grad Istočno Sarajevo, tako i za Republiku Srpku", rekao je Vuković novinarima.

On je predsjedniku Vučiću poklonio ikonu Svetog Petra Sarajevskog Zimonjića.

Bonus video: