Čović: Posjetom Vučića počeli novi odnosi Predsjedništva BiH i predsjednika Srbije

Čović je rekao da vjeruje da će Vučićeva posjeta BiH doprinijeti da se zajednički riješe sva pitanja koja opterećuju odnose u samoj BiH, ali i odnose te zemlje sa susjedima
0 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 07.09.2017. 15:42h

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je da su današnjom posetom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Sarajevu počeli novi odnosi Predsjedništva BiH i predsjednika Srbije.

"Nama je to veliko ohrabrenje da pokušamo da zbijemo redove i da izađemo iz velike političke krize u kojoj se nalazi BiH", kazao je Čović poslije sastanka članova Predsjedništva BiH s Vučićem.

Čović je rekao da vjeruje da će Vučićeva posjeta BiH doprinijeti da se zajednički riješe sva pitanja koja opterećuju odnose u samoj BiH, ali i odnose te zemlje sa susjedima.

On je kazao da je s delegacijom Srbije razgovarano o ekonomskim temama, o rješavanju pitanja granice, kao i o zajedničkim infrastrukturnim i energetskim projektima dvije zemlje.

Komentarišući činjenicu da još nije riješen slučaj napada na Vučića na komemoraciji u Potočarima 11. jula 2015. godine, Čović je kazao da je sam napad "veliki šamar" za BiH, kao što je "veliki šamar" i to što institucije do danas nisu riješile taj slučaj.

"Ostaje obaveza institucija u BiH da transparentno riješe taj slučaj", rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Bonus video: