Brnabić Dačiću: Ne sjećam se da si ovako smio da diskutuješ u vrijeme Vučića

"Ovdje sam u Vladi bila osam mjeseci i nisam videla da si se tako ponašao", rekla je premijerka Srbije Dačiću
0 komentar(a)
Ana Brnabić, Foto: Betaphoto
Ana Brnabić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 06.09.2017. 14:56h

Između premijerke Ane Brnabić i prvog potpredsjednika Vlade Ivice Dačića postoje nesuglasice, piše b92 pozivajući se na "Blic". Poslednji verbalni okršaj dogodio se na sjednici vlade.

Prema izvorima tog lista, tenzije između Brnabićeve i Dačića postoje još od kada se licitiralo ko će od njih dvoje zamijeniti Aleksandra Vučića na mjestu predsjednika Vlade. Dačić se nadao, kako tvrdi list, da će to biti on, jer je imao nagovještaja da će Vučić izabrati baš njega.

Kako "Blic" saznaje, do poslednjeg verbalnog okršaja između premijerke i njenog prvog zamjenika došlo je na sjednici Vlade koja se održala prije petnaestak dana. List piše da je na početku zasijedanja sve bilo u redu, ali se onda Dačić pobunio oko toga zašto se materijali za zasijedanje i imenovanje funkcionera dostavljaju ministrima pred početak sjednice, a ne ranije.

Dačić je time, kako tvrdi list, praktično ukorio Brnabićevu. Na to je reagovala ministarka Jadranka Joksimović koja mu je poručila da nema razloga da se buni jer je i on, kao i ostali, ministar i tu je nakratko nastala pauza.

Međutim, do novog zaoštravanja retorike došlo je ubrzo, jer Dačić nije želio da odustane od stava da materijali za sjednicu Vlade i imenovanje funkcionera treba da se dostave prije sednice kako bi se znalo o kome i o čemu se radi.

Brnabićeva mu je na to odgovorila da će sve regulisati, ali je šef diplomatije nastavio, ali nakratko, jer je uslijedio "hladan tuš".

"Ovdje sam u Vladi bila osam mjeseci i nisam videla da si se tako ponašao. Ne sjećam se da si ovako smio da diskutuješ u vrijeme Vučića", poručila mu je Brnabićeva.

Međutim, to nije bilo jedino varničenje među ministrima i premijerkom. Navodno, kako piše "Blic", u jednom trenutku reagovala je i ministarka Jadranka Joksimović, nakon određivanja ko će od ministara biti u kom odboru. Joksimovićeva je rekla da se ne slaže s tim da bude u Administrativnom odboru i dodala da bi bilo dobro da se sljedeći put, prije odluka, dogovore.

Reagovala je i ministarka Mihajlović, koja je premijerki poručila da je trebalo da transkript svog intervjua u kom je govorila o odnosu Srbije, EU i Rusije, prvo da članovima Vlade, a ne ruskom ambasadoru.

Bonus video: