Srbija: Iz poplavljenih područja evakuisano 75 osoba, na snazi 37 vanrednih situacija

Na području Sokobanje evakuisano je ukupno 25 osoba, dok je u naselju Palilula u Kragujevcu evakuisano njih 14, od čega je jedno dijete

3116 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Screenshot/Youtube
Ilustracija, Foto: Screenshot/Youtube

Službenici Sektora za vanredne situacije u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, nakon obilnih padavina tokom noći, evakuisali su 75 osoba iz poplavljenih područja, a trenutno je na snazi ukupno 37 vanrednih situacija.

Na području Sokobanje evakuisano je ukupno 25 osoba, dok je u naselju Palilula u Kragujevcu evakuisano njih 14, od čega je jedno dijete.

U selu Trnava kod Jagodine evakuisane su 22 osobe, dvije osobe su izvučene iz poplavljenog automobila u Velikoj Vrbnici kod Kruševca, a četiri osobe su evakuisane iz mjesta Vrdula i Bapsko polje kod Kraljeva.

U selu Tulare kod Prokuplja evakusiane su tri osobe, a u mjestima Viča, Kučići i Mršnici kod Čačka još pet osoba.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a osim evakuacije, angažovani su na crpljenju vode u svim pogođenim mjestima.

Od 26. maja, kad su počele obilnije padavine na teritoriji Srbije, pripadnici Sektora za vanredne situacije bili su angažovani na 603 intervencije sa ukupno 1,3 hiljade vatrogasaca-spasilaca.

Bonus video: