Brnabić: Sistem nije zakazao u slučaju dječaka koji je izvršio masovno ubistvo u 'Ribnikaru'

"Bila je jedna prijava za nasilje, u okviru te škole glume", rekla je Brnabić i dodala da se to dogodilo 2021. godine

6219 pregleda 2 komentar(a)
Brnabić, Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC
Brnabić, Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da sistem u slučaju dječaka K. K. koji je u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu 3. maja hicima iz očevog pištolja ubio devet učenika i radnika obezebeđenja "nije zakazao", i da je u njegovom slučaju nadležni Centar za socijalni rad ima jednu prijavu za nasilje, na koju je adekvatno reagovao.

Brnabić je u obraćanju u skupštini Srbije rekla da "nije da sistem nikada nije zakazao", ali da "u ovom slučaju nije zakazao".

"Bila je jedna prijava za nasilje, u okviru te škole glume", rekla je Brnabić i dodala da se to dogodilo 2021. godine.

Prema njenim riječima, došlo je do tuče između dvojice dječaka nakon čega je K. K. odveden u dječju bolnicu u Tiršovoj, gdje je pregledan od strane "tima od četiri ljekara", kada je konstatovano da ima rasječenu donju usnu.

Brnabić je rekla da je zvaničan izvještaj o tom događaju zaveden i nakon toga poslat u Centar za socijalni rad, koji je "pozvao i jednu i drugu porodicu i ispitivao roditelje oba dječeka".

"Monstrum se izvinio tom drugom dječaku. I jedni i drugi su zaključili da nema potrebe za daljem praćenjem. Svi zajedno zatvorili su slučaj", kazala je Brnabić.

Izlaganjem premijerke završena su obraćanja u današnjem zasijedanju sjednice skupštine Srbije.

Bonus video: