Srbija: Potvrđena optužnica protiv kosovskih policajaca, braniće se sa slobode

Policajci se sumnjiče za krivično djelo - nedozvoljena proizvodnja, držanje i promet oružja i eksploziva, za koje je predviđena kazna do 12 godina zatvora

14520 pregleda 27 reakcija 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Viši sud u Kraljevu saopštio je da su potvrdili optužnicu protiv trojice kosovskih policajaca, uhapšenih ranije ovog mjeseca i donijeli rješenje kojim im je ukinut pritvor, prenosi RTS.

Priština tvrdi da su policajci kidnapovani sa teritorije Kosova, dok Beograd kaže da su uhapšeni na teritoriji Srbije.

Kako su ranije saopštili srpski organi, policajci se sumnjiče za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje i promet oružja i eksploziva, za koje je predviđena kazna do 12 godina zatvora.

Međunarodna zajednica je tražila njihovo bezuslovno oslobađanje.

Mađarski premijer Viktor Orban naveo je danas na Tviteru da ga je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić informisao da će, u skladu sa zahtjevom na njihovom sastanku prošle sedmice, vlasti uskoro pustiti iz pritvora trojicu kosovskih policajaca.

“Veoma cijenimo korak predsjednika Vučića, koji je preduzeo u periodu ozbiljnih izazova, a čija odluka je jasan dokaz strateške saradnje naših zemalja i naše zajedničke posvećenosti miru i stabilnosti Balkana“, naveo je Orban.

Bonus video: