Sjeverna Makedonija od danas predsjedava Procesom saradnje u Jugoistočnoj Evropi

To je treći međunarodni forum kojim Sjeverna Makedonija predsjedava ove godine pored Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) i Američko-jadranske povelje (U. S. – Adriatic Charter)

3286 pregleda 0 komentar(a)
Osmani, Foto: mfa.gov.mk
Osmani, Foto: mfa.gov.mk

Sjeverna Makedonija od danas predsjedava Procesom saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSJIE, SEECP), objavio je njen ministar spoljnih poslova Bujar Osmani.

Osmani je novinarima rekao da je to treći međunarodni forum kojim Sjeverna Makedonija predsjedava ove godine pored Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) i Američko-jadranske povelje (U. S. – Adriatic Charter).

Tokom predsjedavanja Procesom saradnje u jugoistočnoj Evropi, po riječima Osmanija, u fokusu će biti pomirenje, regionalna saradnja i ubrzavanje evroatlantskih integracija regiona.

"PSJIE zbog svoje sveobuhvatnosti i uključenosti 13 država članica koje su i članice NATO, EU i OEBS, predstavlja odličnu platformu za politički dijalog, a samim tim i korak naprijed u odnosu na prošlost i prevazilaženje otvorenih pitanja", rekao je Osmani.

Bonus video: