Mostar: Četiri osobe uhapšene nakon što je policija upala u laboratoriju za uzgoj marihuane

Akciju kodnog naziva "Lab", su 2. i 3 jula proveli pripadnici Odjela za posebne namjene Ministarstva unutrašnjih poslova HNK-a u saradnji sa Interventom grupom Policijske uprave Mostar i Odjelom krim-policije Mostar po naredbi Opštinskog suda u Mostaru

7149 pregleda 0 komentar(a)
Bosanska policija (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Bosanska policija (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Četiri osobe su uhapšene u Mostaru, na jugu Bosne i Hercegovine, nakon što je policija Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) upala u laboratoriju za uzgoj marihuane, saopšteno je 4. jula, na konferenciji za medije.

"Na tri lokacije, inspektori su pronašli laboratorij sa sofisticiranom opremom i zaplijenili 444 stabljike kanabisa, dvije automatske puške, te oprema i materijal za uzgoj", rekao je Ljudevit Marić, glasnogovornik Uprave policije HNK.

Akciju kodnog naziva "Lab", su 2. i 3 jula proveli pripadnici Odjela za posebne namjene Ministarstva unutrašnjih poslova HNK-a u saradnji sa Interventom grupom Policijske uprave Mostar i Odjelom krim-policije Mostar po naredbi Općinskog suda u Mostaru.

Uhapšena su dva muškarca, od kojih je jedan državljanin Njemačke, i dvije žene. Izvještaj je dostavljen nadležnom Tužilaštvu HNK, rečeno je na konferenciji.

Iz MUP-a HNK-a je saopćeno da će daljnja istraga pokazati kolika je vrijednost zaplijenjene droge i opreme, koliko dugo je djelovala uhapšena grupa, te koliko je droge proizvedeno i prodato.

Glasnogovornik Marić je na konferenciji istakao da se radi o jednoj od većih zapljena droge u posljednjem periodu u BiH, te da su uhapšene osobe bile nepoznate policiji, i do sada nekažnjavane.

Bonus video: