Marković poručio da je Milatović "došao na noge" Vučiću, pa rekao da nije tako mislio: "Vodio sam djecu u Buljarice..."

Lider Jedinstvene Srbije objašnjavao svoje riječi u srpskom parlamentu

32452 pregleda 31 reakcija 28 komentar(a)
Dragan Marković Palma, Foto: Screenshot/Youtube
Dragan Marković Palma, Foto: Screenshot/Youtube

U Skupštini Srbije tokom rasprave o smjeni ministra privrede Radeta Baste, najviše je bilo riječi o odnosima sa Rusijom i Crnom Gorom, a na kratko je bila određena i pauza, pošto predsjedavajući Usame Zukorlić nije mogao da uspostavi red i omogući nesmetano obraćanje.

Zukorlić je zahtjevao da poslanik "Moramo Zajedno" Aleksandar Jovanović Ćuta sjedne na svoje mjesto i ponavljao mu da mu je ranije izrečena mjera oduzimanja riječi i da ne može da govori.

Jovanović je dobacivao iz klupe, ali se nije moglo čuti šta, a Zukorlić mu nije dozvolio da govori.

"Ako nije tu Orlić, tu je Zukorlić, vratite se na mjesto", rekao je predsjedavajući, ali poslanik nije želeo da ga posluša.

Nakon kraće pauze riječ je ipak dobio minstar bez portfelja Đorđe Milićević koji je govorio o odnosima Srbije i Crne Gore.

U ranijoj raspravi, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma objašnjavao je da nije mislio ništa loše kad je rekao da je crnogorski predsjednik Jakov Milatović "došao na noge " predsjedniku Aleksandru Vučiću i pojašnjavao da je i Vučić bio na Milatovićevoj inauguraciji.

Marković je nakon govora poslanika "Moramo Zajedno" Nebojše Zelenovića u kojem je rekao da je "reći za nekog da je došao na noge" uvreda, objašnjavao da nije tako mislio, da je godinama "vodio djecu u Buljarice" i da je prestao zbog politike Mila Đukanovića.

Zelenović je inače u današnjoj raspravi o smjeni ministra privrede Radeta Baste rekao da je ova tačka dnevnog reda dodata kada je protest protiv nasilja počeo da se širi Srbijom i da se ovom raspravom sklanja fokus građana sa odgovornih za nasilje.

"Ovde niko nema problem da govori o evropskom putu Srbije, a sve činite da tamo ne stignemo", rekao je Zelenović i dodao da je njegova stranka jedina koja se zalagala za usklađivanje spoljne politike sa evropskom, od kako je započeta agresija Rusije na Ukrajinu.

Vladajuću koaliciju oputužio je da ne razumije šta znači nacionalni i državni interes te da se on mijenja u zavosnosti od "cijene gasa" ili neke druge koristi.

"Ovdje je jedan pripadnik većina iz nacionalne manjine rekao da podržava politiku vlade. Pa što ne pita Orbana što je on uveo sankcije Rusiji, kako se svima isplati a nama se ne isplati, pošto su kod vas samo pare u pitanju", rekao je Zelenović.

Poslanici razmatraju smjenu ministra na predlog predsjednice Vlade, zbog iznošenja stavova koji su u suprotnosti sa zvaničnom politikom.

Bonus video: