FOTO BiH: Mostarca nisu pustili u PIO u bermudama pa se vratio u haljini

Semić nije samo kupio haljinu već ju je odmah i obukao pa se u njoj vratio u Zavod. Pošto je zadovoljio pravila oblačenja, pušten je u zgradu pa je mirno sačekao svoj red pred vratima kancelarije, a gdje je imao posla

7536 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Obezbjeđenje Federalnog zavoda za penziono i invalidsko osiguranje Safetu Semiću iz Mostara zabranilo je ulaz u zgradu jer se pojavio u bermudama. Međutim, on je pronašao urnebesno rješenje za svoju situaciju.

Pošto je obezbjeđenje zavoda insistriralo da Semić koji je nosio bermude ne može ući tako odjeven u zgradu i službene prostorije Zavoda on je otišao do obližnje prodavnice i kupio haljinu. I to ne bilo koju, već onu čija dužina prekriva koljena, a kako je predviđeno kodeksom oblačenja u toj ustanovi, piše index.hr, prenosi N1.

Semić nije samo kupio haljinu već ju je odmah i obukao pa se u njoj vratio u Zavod. Pošto je zadovoljio pravila oblačenja, pušten je u zgradu pa je mirno sačekao svoj red pred vratima kancelarije, a gdje je imao posla.

Uz fotografiju koju je Semić objavio na svom fejsbuk profilu on je napisao:

"Građani Mostara ili HNŽ-a, ako trebate u zgradu Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, morate biti ovako odjeveni. Dolje cipele ili opanke zvane kalose. Nemojte zaboraviti“, napisao je Mostarac na Fejsbuku u uz fotku na kojoj pozira u svojoj novoj odjeći.

Uslijedili su i urnebesni komentari.

„Ja mislila da si na psihijatriji. Ne daj Bože“;

„Rođak, treba malo kraća suknja i sve prolazi“;

„Hit si“, „Bravo! Ovi nadobudni portiri misle da su bogovi“;

„Genijalno“;

„Hahahaa jarane bas si sexi“;

„A meni se učinilo da je ženska pidžama. Dobro što Vas nije vratilo što ne nosite uz haljinu i grudnjak“.

Bonus video: