Tužilaštvo će i od SAD-a tražiti dokaze u slučaju Vulina

Sjedinjene Američke Države (SAD) su u utorak Vulina stavile na listu sankcija, zbog navodne korupcije i umiješanosti u trgovinu drogom, kao i zbog veza sa Rusijom.

4133 pregleda 5 komentar(a)
Vulin, Foto: BETAPHOTO
Vulin, Foto: BETAPHOTO

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu saopštilo je da će tražiti dodatne informacije koje se odnose na direktora Bezbjednosno informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina.

Sjedinjene Američke Države (SAD) su u utorak Vulina stavile na listu sankcija, zbog navodne korupcije i umiješanosti u trgovinu drogom, kao i zbog veza sa Rusijom.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal u saopštenju je navelo da će dodatne informacije tražiti od domaćih, ali i od pravosudnih institucija SAD-a, ali i drugih međunarodnih partnera, i zahtijevati dostavljanje konkretnih dokaza, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Iz Tužilaštva su kazali da su informaciju o sankcijama SAD-a protiv Vulina saznali iz medija.

U saopštenju se navodi da je u prethodnom periodu, u vrijeme dok je Vulin bio ministar unutrašnjih poslova, a i sada kada je direktor BIA, Tužilaštvo u saradnji sa tim institucijama u predistražnom i istražnom postupku uspješno sarađivalo i realizovalo više predmeta organizovanog kriminala i transnacionalnog organizovanog kriminala, u kojima je ostvarena međunarodna saradnja.

"Tokom rada na tim predmetima, kao i drugim predmetima Tužilaštva, nijedna međunarodna policijska niti pravosudna institucija, kao ni domaća, nije ukazivala na postojanje umiješanosti Vulina u bilo kakvu kriminalnu aktivnost", navelo je Tužilaštvo u saopštenju.

U saopštenju se navodi i da, u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku, svako fizičko ili pravno lice, domaća ili strana institucija, koji raspolažu dokazom da je učinjeno krivično djelo, može te dokaze dostaviti tužilaštvu.

Bonus video: