Kako je ubijen makedonski biznismen, član skopskog klana: Izrešetan sa više od 20 metaka, "mafijaška osveta"

Kako pišu makedonski mediji, ubijeni Bajrami je član klana Ducandjik/Grcec, koji je godinama u ratu sa drugim klanom iz Skoplja, Baron

18125 pregleda 6 komentar(a)
Bajrami, Foto: Printscreen YouTube
Bajrami, Foto: Printscreen YouTube

Napadači su došli na motorima, maskirani, usred noći i sa više od 20 metaka izrešetali makedonskog biznismena Orhana Bajramija u luksuznom apartmanu u Haniotiju na Halkidikiju, prenosi N1.

Bajrami (39) je ubijen, dok je drugi makedonski državljanin Sead S. ranjen i hospitalizovan.

“Odvedeni su u bolnicu na Halkidikiju, gdje je jedan podlegao povredama, a drugi, zbog ozbiljnosti povreda, prebačen u drugu bolnicu u Poligirosu”, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako pišu makedonski mediji, ubijeni Bajrami je član klana Ducandjik/Grcec, koji je godinama u ratu sa drugim klanom iz Skoplja, Baron.

Grčki mediji citirali su izvore iz lokalne policije na Halkidikiju koji su rekli da je ubistvo izgledalo kao “mafijaška osveta”.

U subotu u podne Bajrami je trebalo da se odjavi i napusti luksuzni resort, gdje iznajmljivanje apartmana dnevno košta 600 eura. Ubice su navodno to znale.

Pored Bajramija i Seada, u apartmanu je bilo još troje ljudi – jedan muškarac i dvije djevojke, ali oni nisu pogođeni.

Policijske patrole su nakon likvidacije blokirale Hanioti, a granični prelazi ka Makedoniji, Bugarskoj i Turskoj se provjeravaju jer se pretpostavlja da su ubice došle izvan Grčke i da će pobjeći preko granice.

U martu su u Skoplju ubijeni i njegovi bliski saradnici Jeton Krivanjeva zvani Žila i Enes Iseinov zvani Laci. Sumnja se da su ubistva povezana sa poslovima povezanim sa kockanjem. Bajrami je, navode mediji, bio vlasnik kazina u Skoplju.

Bonus video: