U svojstvu svjedoka ispitan dječak koji je pucao u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu

Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu protiv Vladimira K. zbog sumnje da je u prethodnom periodu obučavao svog sina da rukuje vatrenim oružjem i municijom, tako što ga je vodio u streljački klub kako bi uvježbavao gađanje meta iz vatrenog oružja

14389 pregleda 3 komentar(a)
Privođenje nakon počinjenog masovnog ubistva, Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs
Privođenje nakon počinjenog masovnog ubistva, Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs
Ažurirano: 18.07.2023. 15:28h

Više javno tužilaštvu danas je ispitalo maloljetnog K.K. koji je 3. maja pucajući iz pištolja u OŠ “Vladislav Ribnikar”, koju inače pohađa, ispalio veliki broj hitaca i usmrtio radnika obezbjeđanja i devetoro učenika, a teško ranio petoro učenika i nastavnicu škole.

Sin osumnjičenog, koji u vrijeme pomenutih radnji nije imao navršenih 14 godina i kao takav nije krivično odgovoran, izjavu je dao u svojstvu svjedoka u prisustvu zakonskog zastupnika, svoje majke, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva.

On je, prenosi N1, ispitan putem video konferencijske veze uspostavljene između zdravstvene ustanove u kojoj se nalazi na opservaciji i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

U tužilaštvu, nalazili su se postupajući javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, pumonomoćnici oštećenih i branilac okrivljenog Vladimira K.

Sva pitanja prisutnih upućena sinu osumnjičenog, postavljena su preko postupajućeg javnog tužioca.

Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu protiv Vladimira K. zbog sumnje da je u prethodnom periodu obučavao svog sina da rukuje vatrenim oružjem i municijom, tako što ga je vodio u streljački klub kako bi uvježbavao gađanje meta iz vatrenog oružja. Uprkos činjenici da dijete ima 13 godina i da takva aktivnost i obuka očigledno ne odgovaraju njegovoj životnoj dobi.

Bonus video: