Pucano na policiju na sjeveru Kosova, pet uhapšenih zbog napada, krijumčarenja i droge

"Nema povrijeđenih, policija je uhapsila petoro ljudi, dok se za još jednom osobom traga", rekao je Eljšani

18917 pregleda 7 komentar(a)
Kosovska policija (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Kosovska policija (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Na teritoriji opštine Zubin Potok na sjeveru Kosova je u ranim jutarnjim satima 11. avgusta došlo do razmjene vatre između policije Kosova i grupe koja je švercovala robu, rekao je za Radio Slobodna Evropa zamjenik direktora policije za region sjever, Veton Eljšani (Elshani).

On je pojasnio da je policija pokušala da zaustavi kombi sa krijumčarenom robom kada je pucano iz vatrenog oružja, na šta je policija odgovorila istom mjerom.

"Nema povrijeđenih, policija je uhapsila petoro ljudi, dok se za još jednom osobom traga", rekao je Eljšani.

U međuvremenu su se na Telegram kanalima pojavile informacije kako je policija Kosova "pucala na Srbe na sjeveru Kosova i otela njih petoricu".

"Kombi u kom su se Srbi nalazili je potpuno izrešetan, nema informacija da li je neko povrijeđen", stoji u objavi na kanalu "Bunt je stanje duha".

Ovaj, ali i drugi kanali na srpskom jeziku su posebno aktivni od izbijanja krize na sjeveru Kosova krajem maja, kada su albanski gradonačelnici uz pomoć policije ušli u opštinske zgarde u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku. Njima se često šire neprovjerene informacije.

Na kanalu "Patriotizam" se pak navodi da su navodno uhapšeni Srbi pokušavali da "alternativnim putevima snabdiju trgovinske objekte na sjeveru Kosova", te pitaju da li je prevoz "osnovnih životnih namirnica razlog za pucnjavu i da se neko pretuče".

S druge strane iz policije Kosova za RSE kažu da su konfiskovana tri automobila i jedan kombi, te da su pored krijumčarene robe pronađeni i narkotici.

Slučaj je okarakterisan kao napad na službeno lice, krijumčarenje robe i posjedovanje narkotika.

Ovo nije prvi put da policija Kosova u opštinama na sjeveru, gdje živi većinsko srpsko stanovništvo, zaplijeni krijumčarenu robu, narkotike ili oružje.

U ponedeljak, 7. avgusta, u Sjevernoj Mitrovici je pronađena laboratorija za drogu, oprema za proizvodnju kriptovaluta i šok bombe.

Bonus video: