BiH: Policajka koja se dovodi u vezu s ubicom iz Gradačca biće suspendovana

“Sva saznanja koja imamo dovede u sumnju za druženje sa kriminalno aktivnim licima i po tom pitanju prekšrila je kodeks i načinila službenu povredu disciplinske dužnosti. Tako da u tom pravcu radimo. Dakle, samo po tom pitanju, ništa nije vezano za ovaj posljednji događaj“, dodao je

19843 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policijska službenica iz Gradačca Dženana Selimović, koja se dovodi u vezu sa Nerminom Sulejmanovićem, u četvrtak će biti suspendovana, potvrdio je za N1 Sarajevo Dževad Korman, direktor Uprave policije Tuzlanskog kantona.

"Službenica Dženana Selimović se vratila sa godišnjeg odmora. Danas je zatražila ljekarsku pomoć i uzela bolovanje. Naložio sam da se do sjutra ujutru pripreme sve relevantne činjenice i dokazi na osnovu koji bih ona eventualno mogla da se privremeno udalji, odnosno da se privremeno suspenduje do okončanja za sada disciplinskog postupka”, kazao je Korman, prenosi N1.

“Sva saznanja koja imamo dovede u sumnju za druženje sa kriminalno aktivnim licima i po tom pitanju prekšrila je kodeks i načinila službenu povredu disciplinske dužnosti. Tako da u tom pravcu radimo. Dakle, samo po tom pitanju, ništa nije vezano za ovaj posljednji događaj“, dodao je.

Podsjetimo, u javnosti se spekuliše da je navodno Dženana Selimović odala lokaciju na kojoj je bila ubijena Nizama Hećimović. No, ovi navodi još nisu potvrđeni, piše N1 Sarajevo.

Advokat Dženane Selimović, Bakir Hećimović je ranije za medije kazao kako navodno nije imala kontakt sa Nerminom Sulejmanovićem.

"Neosnovano je linčuju i mediji. Sve je to neosnovano do trenutka dok ne bude barem indikativnih dokaza da je uopšte imala kontakt sa Sulejmanovićem. Pišu i da je pobjegla u Italiju, međutim, ona je na godišnjem odmoru i 16. avgusta će se redovno javiti u svoju policijsku stanicu Gradačac i redovno nastaviti sa svojim zadacima. Ako se ispostavi da Dženana nije imala nikakve veze s ubicom, pokrenućemo niz tužbi u njenom interesu“, rekao je advokat.

Nermin Sulejmanović je 11. avgusta počinio trostruko ubistvo, a tri osobe su ranjene. Ubistvo svoje nevjenčane supruge je prenosio uživo na Instagramu. Sulejmanović je nekoliko dana ranije bio prijavljen policiji zbog nasilja.

Tokom policijske potjere je izvršio samoubistvo.

Bonus video: