Naser Keljmendi oslobođen optužbi za trgovinu drogom

U obrazloženju sudske odluke navedeno je da je Keljmendi oslobođen optužbi jer nije dokazano da je počinio krivično djelo za koje je optužen

14127 pregleda 77 reakcija 29 komentar(a)
Keljmendi, Foto: Savo Prelević
Keljmendi, Foto: Savo Prelević

Apelacioni sud Kosova usvojio je žalbu Nasera Keljmendija i oslobodio ga optužbe za trgovinu drogom, za šta je prvostepeno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora, prenosi Srna.

U obrazloženju sudske odluke navedeno je da je Keljmendi oslobođen optužbi jer nije dokazano da je počinio krivično djelo za koje je optužen.

"Oslobođen je optužbe jer dokazi koji su provedeni u sudskoj reviziji ne dokazuju da je izvršio krivično djelo koje mu je stavljeno na teret optužnicom", saopšteno je iz Suda.

Specijalno tužilaštvo Kosova zatražilo je 31. jula od Apelacionog suda strožu kaznu za Keljmendija kojeg je 18. maja ove godine Osnovni sud u Prištini osudio na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog trgovine drogom.

Keljmendi je u februaru 2018. godine osuđen na šest godina zatvora zbog trgovine drogom, ali je po žalbi, slučaj vraćena na ponovno suđenje.

U ostalim tačkama optužnice, koje su uključivale optužbe za organizovani kriminal i ubistvo Ramiza Delalića, državljanina Bosne i Hercegovine, Keljmendi je proglašen nevinim.

Keljmendi, rođen u Peći, državljanin je BiH, a prvi put ga je 2013. godine uhapsila Kosovska policija na temelju međunarodne potjernice koju su izdale vlasti BiH.

Ministarstvo financija Sjedinjenih Američkih Država identifikovalo ga je 2012. godine kao trgovca narkoticima.

Bonus video: