VIDEO Nevrijeme na zapadu Slovenije i Hrvatske, u Ajdovščini grad veličine jajeta, kod Rovinja pijavica

Jako nevrijeme prethodno je zahvatilo i slovenačku obalu, pa je Izoli poplavljen Prešernov trg, a voda je ušla u neke prodavnice

15453 pregleda 0 komentar(a)
Pijavica kod Rovinja u Istri, 28. avgusta 2023. godine, Foto: Printscreen YouTube
Pijavica kod Rovinja u Istri, 28. avgusta 2023. godine, Foto: Printscreen YouTube

Veoma snažno nevrijeme s jakim pljuskovima, vjetrom i gradom zahvatilo je danas zapad Slovenije i Hrvatske, a u Istri kod Rovinja primijećena je pijavica, javlja portal Indeks hr (Index.hr).

Kako javlja taj portal, pozivajući se na sajt 24ur, u Ajdovščini je pao grad veličine jajeta, djelovi Slovenije ostali su bez struje, a nevijreme se premjestilo prema Vipavskoj dolini i Goriškoj.

Jako nevrijeme prethodno je zahvatilo i slovenačku obalu, pa je Izoli poplavljen Prešernov trg, a voda je ušla u neke prodavnice.

U Portorožu su poplavljeni centar grada i gradska plaža. Slovenačka agencija za životnu okolinu javlja da je na obližnjem aerodromu do 14.30 palo čak 92 litra kiše po kvadratno metru.

Na području Seče i Izole i između Dragonje i Kopra zabilježeni su odroni na putevima.

Portal Meteoinfo Slovenija upozorava da se olujni sistem pomjera prema sjeveru, ka Gorenjskoj, a da će se oluje i pljuskovi kasnije pomjeriti ka istoku.

U Istri kod Rovinja je primijećena velika pijavica, a snimak je objavio portal Istramet.

Kako prenosi Indeks, prizor masivne pijavice na moru zabilježili su brojni građani i turisti, a izvještaja o šteti za sada nema.

Obilna kiša, čak 25 milimetara, padala je između Poreča i Umaga.

Bonus video: