Brnabić: Srbi značajan dio Crne Gore, ne znam zašto ne mogu da budu u vlasti

Na pitanje zašto je Marović zabranjen ulaz, premijerka Srbije je rekla da ne zna, i da postoje njihovi brojni državljani kojima je zabranjen ulaz u Crnu Goru

26350 pregleda 118 reakcija 118 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Premijerka Srbije Ana Brnabić kazala je da ne zna zašto je bivšoj ministarki Jovani Marović zabranjen ulaz u Crnu Goru, navodeći da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dao odgovor na to.

"Ne znam, da budem iskrena, predsjednik Vučič je dao odgovor na to i zamolio je bezbjednosne službe da dozvole ulaz svima i mislim da tu ne postoji problem. Sa druge strane mi imamo brojne državljane Srbije kojima je tokom poslednjih godina zabranjen ulaz u Crnu Goru pa se nikada niste zapitali zbog čega i kako je to u skladu sa demokratskim normama i pronicpima", rekla je Brnabić tokom Bledskog foruma, piše Pobjeda.

Kazala je da Srbija želi najbolje odnose sa Crnom Gorom, te da želi da imamo dobro povezan Zapadni Balkan.

"Želimo prosperitetan Zapadni Balkan, mi želimo stabilnost jer je to važno za dolazak investitora, rast plata penzija i za bolji standard života građana", rekla je ona.

Upitana da prokomentariše formiranje Vlade u Crnoj Gori i to što predstavnici Srba neće biti dio nje, kazala je da ne zna zašto Srbi ne mogu da budu dio vlasti.

"Ja se nadam da ćemo sarađivati sa tom Vladom, daćemo sve od sebe, a zašto Srbi ne mogu da dobiju ili da učesvtvuju u vlasti u Crnoj Gori, ne znam, ali svakako mislim da su značajan dio Crne Gore", kazala je.

Bonus video: