N1: Premijerka Srbije obavijestila ministre da će izbori biti 17. decembra

Predsjednik Srbije rekao je da parlamentarni, pokrajinski i beogradski izbori mogu da budu 17. decembra

2315 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Na sjednici Vlade Srbije održanoj danas, premijerka te zemlje Ana Brnabić tražila je od ministara i državnih sekretara da sve uredbe i propisi koje su u proceduri budu usvojeni do polovine oktobra, zato što će parlamentarni izbori biti održani 17. decembra, saznaje N1.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da parlamentarni, pokrajinski i beogradski izbori mogu da budu 17. decembra.

"Razgovarao sam sa više ljudi, neki su za, neki protiv, ne mislim da je to ključna tema, ali morate da poštujete opozicione stranke. Oni su rekli da država propada, da je ekonomija uništena, iako je ekonomija desetostruko jača nego kad su oni vladali, ni sa čim nisam saglasan, prihvatio sam njihovu idjeu, mi smo spremni za izbore od 17. decembra. Da, mogu da budu, ići ćemo tada, mi znamo i da su oni favoriti i za izbore u Srbiji, oni to nazivaju rušenjem Vučića", rekao je predsjednik Srbije.

Predsjednik Opštine Kraljevo Predrag Terzić podnio je danas ostavku na tu funkciju. Isto su učinilii predsjednici opština Kučevo i Smederevo, svi članovi Srpske napredne stranke.

Kako saznaje N1, Terzić je odluku o podnošenju ostavke donio jutros.

Ostavku je podnio i predsjednik Opštine Smederevo Jovan Beč, koji je svoju ostavku predao na pisarnici, objavio je portal Nova.rs.

Bez prvog čovjeka opštine ostalo je i Kučevo, čiji predsjednik Ivan Rajičić je javnost o tome obavijestio saopštenjem.

Bonus video: