VIDEO Kosovska policija objavila snimke početka napada u Banjskoj

Objavljeni su snimci na kojima se, prema navodima Prištine, vide početni napadi, kada je i ubijen pripadnik Kosovske policije

34895 pregleda 36 reakcija 34 komentar(a)
Trenutak udara projektila iz zolje, Foto: Printscreen/Youtube
Trenutak udara projektila iz zolje, Foto: Printscreen/Youtube

Kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svečlja, nastavio je da objavljuje video snimke i fotografije, navodeći da je riječ o dokaznom materijalu o događajima u Banjskoj.

Objavljeni su snimci na kojima se, prema navodima Prištine, vide početni napadi, kada je i ubijen pripadnik Kosovske policije.

Svečlja je naglasio da su snimci pronađeni u jednom od dronova koji su zaplijenjeni u Banjskoj, a koji je, kako je kazao, „bio u rukama terorista“, prenosi portal KoSSev.

Kosovska policija je objavila dva snimka navodeći da se na njima vidi početak sukoba između grupe i Kosovske policije, u kojima je i ubijen jedan službenik.

„Video prikazuje prve napade terorističke grupe na Kosovsku policiju. Napadi, kako se vidi, izvršeni su različitim oružjem, počevši od zolje i drugog teškog naoružanja“, navode iz KP.

Policija je ujedno objavila seriju fotografija zaplijenjenog oružja, uz navode da je proizvedeno u Srbiji, a da je dio i oružja i municije proizveden posljednjih godina.

Ranije juče je premijer Kosova Aljbin Kurti objavio snimke koji, kako tvrdi, pokazuju da se oružana grupa iz Banjske za taj napad pripremala na vojnom poligonu Pasuljanske livade u Srbiji.

Bonus video: