Srpske diplomate od sjutra u Skoplju

"Na osnovu dogovora predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i makedonskog premijera Zorana Zaeva, Dačić i Dimitrov, i dva ministarstva će putem dijaloga rješavati sva otvorena pitanja, sa ciljem unapređenja prijateljskih odnosa između dvije države i dva naroda. U tom cilju Dačić i Dimitrov će se u petak susresti u Nišu", navedeno je u saopštenju
1 komentar(a)
Skoplje, Makedonija, Foto: Shutterstock
Skoplje, Makedonija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.08.2017. 16:28h

Srpske diplomate sjutra će početi da se vraćaju u Ambasadu u Skoplje, a ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i njegov makedonski kolega Nikola Dimitrov sastaće se u petak u Nišu u cilju rješavnja otvorenih pitanja i unapređenja prijateljskih odnosa dvije države i dva naroda.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova, nakon telefonskog razgovora Dačića i Dimitrova, sjutra će početi povratak osoblja Ambasade Srbije u Skoplju, a povratak ambasadora najavljen je za 31. avgust.

Po povratku u Skoplje, ambasador će zatražiti susret sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevim, već 1. septembra.

"Na osnovu dogovora predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i makedonskog premijera Zorana Zaeva, Dačić i Dimitrov, i dva ministarstva će putem dijaloga rješavati sva otvorena pitanja, sa ciljem unapređenja prijateljskih odnosa između dvije države i dva naroda. U tom cilju Dačić i Dimitrov će se u petak susresti u Nišu", navedeno je u saopštenju.

Ranije danas telefonom su razgovarali Vučić i Zaev i dogovorili principe buduće saradnje, posle diplomatsko-političke krize između dvije države, koja je objelodanjena povlačenjem osoblja Ambasade Srbije na konsultacije.

Bonus video: