KRIK: Uhapšen Filip Korać, borio se na strani škaljarskog klana protiv kavačke grupe

Koraćeva grupa je učestvovala u višegodišnjem kriminalnom ratu u balkanskom podzemlju

10722 pregleda 1 komentar(a)
Korać, Foto: Printscreen YouTube
Korać, Foto: Printscreen YouTube

Srpski kriminalni šef Filip Korać, uhapšen je u petak u Mađarskoj, saznaje KRIK. Korać je uhapšen po nalogu francuske policije.

Koraća Francuska traži zbog trgovine drogom, a dokazi protiv njega su poruke koje je razmjenjivao preko „skaj” aplikacije. On je, inače, jedan dio života živio u Francuskoj.

Za Koraćem traga i Bosna i Hercegovina, koja je takođe raspisala međunarodnu potjernicu za njim zbog trgovine drogom.

U Hrvatskoj Korać je prošle godine osuđen uslovno zbog falsifikovanja pasoša.

Jedina zemlja koja se, djeluje, ne interesuje za njega je Srbija – čiji je državljanin. Koliko je poznato, ne postoji nijedna potjernica za Koraćem koja je raspisana u Srbiji.

Korać je, inače, naslijedio upravljanje nad kriminalnom grupom od čuvenog kriminalca Luke Bojovića kada je on završio u zatvoru u Španiji 2012. godine.

Koraćeva grupa je učestvovala u višegodišnjem kriminalnom ratu u balkanskom podzemlju.

Borio se na strani škaljarskog klana, a protiv kavačke grupe. Njegov najveći neprijatelj u Srbiji bila je grupa koju je vodio najprije Aleksandar Stanković Sale Mutavi, a potom Veljko Belivuk. S ovom grupom Korać se borio i oko prevlasti nad tribinama na stadionu „Partizana“.

Belivuk i saradnici planirali su i Koraćevo ubistvo, utvrdila je istraga. Ubili su jednog od njegovih najbližih saradnika, preko „skaja“ mu slali fotografije unakaženog tijela njegovog saradnika i pokušavali da ga namame kako bi ga likvidirali.

Bonus video: