Slučaj "Ribnikar": Ocu produžen pritvor, majci zabrana komuniciranja sa K.K.

"Okrivljenom V.K. na teret se stavlja izvršenje krivičnog djela Teško djelo protiv opšte sigurnosti, dok je okrivljenoj M.K. na teret stavljeno izvršenje krivičnog djela Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija", piše u saopštenju Višeg suda u Beogradu

2869 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu donijelo je danas rješenje da se ocu K.K. koji je ubio deset osoba u OŠ "Vladislav Ribnikar", Vladimiru K, produži pritvor, a koji mu po tom rješenju može trajati najduže 30 dana, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

"Pritvor je prema okrivljenom V.K. produžen iz zakonskih razloga, odnosno usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posljedica krivičnog djela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka“, navodi se u saopštenju Višeg suda, prenosi N1.

Istim rješenjem, prema majci, okrivljenoj M.K. određena je mjera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim licem, kojom joj je zabranjeno da prilazi, sastaje se ili komunicira sa svjedokom K.K. (koji je ubio deset osoba), te je istovremeno upozorena da se prema njoj može odrediti teža mjera ukoliko prekrši izrečenu zabranu, navedeno je.

"Okrivljenom V.K. na teret se stavlja izvršenje krivičnog djela Teško djelo protiv opšte sigurnosti, dok je okrivljenoj M.K. na teret stavljeno izvršenje krivičnog djela Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija", dodaje se u saopštenju.

Protiv navedenog rješenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rješenja.

Bonus video: