"Blic": Makedonske službe pratile srpske diplomate

Odmah smo, čim su nam ova saznanje potvrđena, reagovali da zaštitimo naše službenike, prenio je "Blic" riječi svog izvora
3 komentar(a)
Srbija, Foto: Shutterstock
Srbija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.08.2017. 07:10h

Ustanovljeno je da su obavještajne službe Makedonije pratile i nezakonito obrađivale srpske diplomate, piše "Blic".

Taj list navodi da su u obavještajno djelovanje protiv Srbije bile su uključene i strane sile.

"Srpske diplomate su bez ikakovog razloga praćene, a čak je primjenjivana i metoda zastrašivanja. Dio pritisaka koji je vršen išao je uz aminovanje stranaca", naveo je izvor beogradskog lista.

Odmah smo, čim su nam ova saznanje potvrđena, reagovali da zaštitimo naše službenike, prenio je "Blic" riječi svog izvora.

U nedelju uveče makedonska Televizija Telma je objavila da je cjelokupno osoblje Ambasade Srbije u Skoplju hitno povučeno u Beograd. Od tada traje "diplomatski rat" između Srbije i Makedonije.

Iz Srbije stižu vijesti da je takva odluka uslijedila nakon što je Makedonija odlučila da promjeni stav u vezi s prijemom Kosova u UNESCO, ali i da postoje čvrsti dokazi o ofanzivnom djelovanju protiv Srbije.

O postojanju stranog faktora koji je umiješan u cijelu priču juče je govorio i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Iz Makedonije tvrde da će njihov stav o Kosovu u UNESCO biti vezan za stav većine u EU i za sada ne komentarišu tvrdnje o obavještajnom djelovanju protiv Srbije.

Bonus video: