Bivšem kosovskom zvaničniku zabranjen ulazak u SAD zbog korupcije

"Krasnići je zloupotrijebio svoj javni položaj primajući mito u zamjenu za dodjelu ugovora kojim se dozvoljava izgradnja industrijskog parka u opštini Glogovac od strane kompanije Eltoni", navodi se u saopštenju

4997 pregleda 0 komentar(a)
Stejt department, Foto: Shutterstock
Stejt department, Foto: Shutterstock

Sjedinjene Američke Države zabranile su ulazak u tu zemlju Nedžadu Krasnićiju, bivšem direktoru Odjeljenja za nabavku u Ministarstvu trgovine i industrije Kosova.

Kao razlog zabrane navodi se njegova umiješanost u značajnu korupciju, piše u izjavi Metjua Milera, portparola američkog Stejt departmenta.

"Kao javni zvaničnik odgovoran za nadzor nad ugovorima o nabavkama, Krasnići je zloupotrijebio svoj javni položaj primajući mito u zamjenu za dodjelu ugovora kojim se dozvoljava izgradnja industrijskog parka u opštini Glogovac od strane kompanije Eltoni", navodi se u saopštenju.

Dodaju i da ovim činom Sjedinjene Države pokazuju da "stoje uz one na Kosovu koji traže odgovornost korumpiranih javnih zvaničnika".

Takođe, da "ponovo potvrđuje opredijeljenost SAD da se suprotstavi korupciji, koja šteti javnom interesu, ometa ekonomski prosperitet zemalja i smanjuje sposobnost vlada da efikasno odgovore na potrebe svojih građana."

Pod sankcije su stavljena i njegova djeca Aulona i Olti Krasnići, kojima neće biti dozvoljen ulazak u SAD.

Bonus video: